Nyheter

Den trojanska hästen BSR

Nyheter • Publicerad 9 juni 2013
Black Star Riders.
Black Star Riders.Foto: 

Black Star Riders är en trojansk häst. Inom sig har de ett hemligt vapen i form av Thin Lizzy. Fakum är att fram till december 2012 var det gruppens namn. Då realiserades planerna på att spela in nytt material. Av vördnad för forne bandledaren Phil Lynott (död 1986) valde man att byta. Ende kvarvarande medlemmen från originalåren är gitarristen Scott Gorham.

Live är upplevelsen både lätt schizofren och fullkomligt logisk. Det varvas 50/50 mellan materialet från färska BSR-debuten ”All hell breaks loose” och det ur Thin Lizzy-katalogen. Allt i enhetlig anda då BSR-låtarna stundom låter mer Lizzy än Lizzy, som i ”Bound of Glory”. Svårt att misslyckas när man har ”Jailbreak” och ”The Boys are back in town” att varva med. BSR gör det bra. Sångaren Ricky Warwick är klart bidragande.

Maria Sällberg
Chriater Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.