Annons
Nyheter

De var först in!

Det var ingen vidare rusning när grindarna till scenområdet öppnade på första dagen av Sweden Rock. Intåget på scenområdet blev en lugn affär och ordningsvakterna kunde spara på krafterna.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2012
Långt fram i kön stod bland andra Shayan Jahanzadeh och Jimmy Wistrand från Stockholm och Emil Busk från Bromölla.
Långt fram i kön stod bland andra Shayan Jahanzadeh och Jimmy Wistrand från Stockholm och Emil Busk från Bromölla.Foto: Annica Jönsson

Solen kunde inte riktigt bestämma sig för om den ville vara framme eller inte. Men de som väntade på att få komma in när grindarna öppnades vid tre på onsdagseftermiddagen verkade inte bry sig om det. Ett stort antal ordningsvakter fanns på plats, för att se till att musikälskarna höll sig i skinnet, men allt gick lugnt och städat till. Möjligen tack vare att det inte blev någon trängsel vid grindarna.

Vakterna hann med

Annons

Relativt många hade bestämt sig för att gå in direkt när grindarna öppnade, men de kom i små klungor så det var inga problem för vakterna att hinna kontrollera väskor och kassar som skulle följa med in. Bland de som stod allra längst fram fanns Shayan Jahanzadeh och Jimmy Wistrand från Stockholm och Emil Busk från Bromölla.

De skulle in för att bland annat se det svenska bandet Reenact, som öppnade festivalen på Zeppelin-scenen. För besökarna väntade senare under dagen bland annat Sabaton och Entombed.

Maria Sällberg
Malin Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons