Annons
Nyheter

Business as usual

Gassande sol. En porsche cayenne strax utanför Gualöv som inte har något för sin vansinnesomkörning eftersom vi alla ändå har hamnat i en evighetslång kö bakom en traktor med två bajamajor på släp. Rock'n'roll!
Nyheter • Publicerad 9 juni 2011
Lisa Appelqvist.
Lisa Appelqvist.Foto: 

Onsdag eftermiddag och det är Sweden Rock-tider igen. Allt är sig likt. Det känns som om vi var här i går.

Efter bilkön väntar ackrediteringskön, där press och mindre kändisstarka band checkar in. En Conny Blom-look-a-like (om det inte faktiskt är Conny Blom i lite rödlättare lockar), ett par övertatuerade hardcorehunkar. mycket leopardmönstrat och hårsvallande svartfärgat.

Annons

Inledningsbandet Seventribe trotsar det mörka och klär sig i skäraste rosa, medhavandes ponnymaskot, bäbisdockor och diskokula på Zeppelinscenen, juckandes på allt som rör sig och flera gånger ute i publikhavet. Det blir inte mindre hårt för det.

Just nu befinner sig det övertända Västeråsbandet i backstagebaren och blir intervjuade av Kristianstadsbladets webbfilmare Clifford Johansen.

Samtidigt soundcheckar Crashdïets roddare på Swedenscenen och bäddar för en glam metal-afton värdig inledningsdagen av Sweden Rock Festival 2011.

Säkert är egentligen bara en sak, att sommaren kommer att kicka igång med en gigantisk marshallstackad smäll, mitt ute på en gigantisk gräsplätt under gassande sol vid Norje havsbad. Precis som vanligt alltså.

Mikael Hallqvist
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons