Annons
Nyheter

Asahård rock

Tung vikingametal. Kan det fungera i Blekinge? Tja, de flesta av Sweden Rocks besökare skulle nog inte ha något emot att köpa sin öl i horn, om bara festivalledningen kunnat ta fram ett kostnadseffektivt sätt att byta petflaskor mot dryckeshorn.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2009
Bild: Martina Eriksson
Bild: Martina ErikssonFoto: 

Och när Amon Amarth lägger till med sitt vikingaskepp i Norje, för att välkomna festivalens första solnedgång från scenkanten, så möts de av ett hav av höjda nävar.

Med stripigt hår, massor av skägg och ett mjödhorn i bältet leder den jättelike vikingasonen Johan Hegg sina styrkor genom 70 minuter asahård rock. Det blir massor av mullrande riff, ännu mer mullrande vrål från Hegg själv och lådvis med bländande pyro. Och när metallsmederna från Tumba släpper loss höjdare som Guardians of Asgaard, Pursuit of vikings och Death in fire, som avslutas med en vägg av eld, då är det stört omöjligt att inte trivas på gräsmattan framför Sweden Stage.

Johan Hegg säger tack som fan till Sweden rock. Jag säger tack som fan Amon Amarth. Nu har Sveriges största rockfest kommit igång på riktigt.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons