Annons
Nyheter

Ärofylld spelning för In Flames

Enda svenska bandet stora nog att vara huvudakt på Sweden Rock. Och det första någonsin. I kväll sker det. In Flames gör årets enda spelning i hemlandet på Sweden Rock.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2009
Bild: Sandra Henningsson
Bild: Sandra HenningssonFoto: 

Kvällen till ära med hemliga gästartister, en spellista gamla udda godingar – och spektakulära fyrverkerier.

– Vänta och se. Det kommer att bli en storslagen show, vi har spenderat en massa pengar på pyroteknik. Vi hade varken råd eller fick lov när vi var små. Nu kan vi och vi behöver hettan – en massa eld, säger sångaren i In Flames, Anders Fridén.

Annons

Han och bandet har hela hösten framöver uppbokad med spelningar i Europa och USA. Största farozonen är i fall sångaren Anders Fridén blir sjuk, han avslöjar att han inte jobbar något alls med sin sångröst.

– När jag blir sjuk så blir den riktigt dålig. Annars händer ingenting. Jag gör det här igen och igen, kväll efter kväll, och den slutar aldrig. Ändå har jag ingen speciell teknik, den är helt "hemmalagad". Det funkar för mig.

Gitarristen och enda kvarvarande originalmedlemmen Jesper Strömblad däremot genomgår en rehabilitering för sitt alkoholberoende och är tjänstledigt från bandet sedan april i år, då ett par spelningar i Storbritannien fick ställas in. Anders Fridén önskar honom all lycka till:

– Jespers hälsa är mer viktigt än något annat. Men bandet är mer än en person. Till dess han blir frisk har vi Niklas (Engelin) och han gör ett sjuhelvetes bra jobb.

En inhoppare som dessutom får prova på hur det är att spela med det första svenska bandet någonsin som får lova att vara huvudakt på Sweden Rock.

– Den här festivalen är det största vi har i Sverige, oavsett genre. Det är en ära – att vi får vara det första svenska bandet som headlinear. Det är toppen, säger gitarristen Björn Gelotte.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons