Nyheter

Aldrig tråkigt när Bullet lirar

"Det är ju för tyst. Det låter som om det är nån jävla popfestival. Det är ju rrrrrock", gastar Dag Hofer från scenkanten och hytter med näven mot publiken.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2013
Foto: Johanna Wallin
Foto: Johanna Wallin
Bullet behöver bara en tvättäkta storhit också, så står de snart på de största scenerna.
Bullet behöver bara en tvättäkta storhit också, så står de snart på de största scenerna.Foto: Johanna Wallin
Foto: Johanna Wallin

Sedan lunkar han ett varv på scenen i sin lejonmantel innan bandet växlar in på "Turn it up loud" från sju år gamla debuten "Heading for the top".

Rockvildarna från Växjö är tillbaka på Sweden Rock, och spelar i samma slänt som senast det begav sig. Då var året 2009, och Bullet var lyckligt berusade av framgångarna från "Bite the Bullet" (2008). När de intog scenen var de så övertända så att de höll på att ta fyr.

Nu har smålänningarna förstås många fler turnébilar under bältet, skivstapeln har blivit fyra album hög och de har sedan länge bevisat att de är mycket mer än bara sina Accept- och AC/DC-influenser.

Inte minst är de ett alldeles lysande bra liveband. Alltid underhållande och ständigt redo att ge allt för rock'n'roll.

Tyvärr har de nyligen tappat sin ena gitarrist, Erik Alström. Lite synd på ett band som alltid känts så hårt sammansvetsade i sin hårdrocksmission. Nåväl, nykomlingen Alexander Lyrbo är redan på god väg att hitta sin plats i Bullets scendynamik, så det lär inte sinka deras framfart.

Det är kanske inte Free Bird-klass på hans och Hampus Klangs tvillinggitarrer i den underbara turnébusshyllningen ”Rolling Home”. Men i ”Highway Pirates”, en av kvällens starkaste låtar, spelar de så att det nära nog ryker om gurorna.

Och när ”Bite the bullet” avrundat konserten lämnar man scenen med ett leende på läpparna. Som alltid, när Bullet lirar.

Nu behöver de bara en tvättäkta storhit också, så står de snart på de största scenerna.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.