Annons
Nyheter

10cc och H.E.A.T till Sweden Rock

Med ett otal jättehits som till exempel ”Donna”, ”Rubber bullets” och ”I’m not in love” i bagaget intar basisten och sångaren Graham Gouldman och hans 10cc Sweden Rockscenen.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2012
H.E.A.T.-sångaren Erik Grönwall.
H.E.A.T.-sångaren Erik Grönwall.Foto: 

Det brittiska rockbandet, som bildades i början av 70-talet, var ursprungligen en kvartett av multiinstrumentalister och låtskrivare. Gruppen fick sitt definitiva genombrott med albumet ”The Original Soundtrack” 1975.

I sommar spelar Graham Gouldman med manskap för första gången på SRF:s scen.

Annons

Det är också klart att sextetten från Upplands Väsby, H.E.A.T. med sångaren Erik Grönwall i spetsen, spelar på Sweden Rock i sommar. H.E.A.T hyllades som de första stora hjältarna ur en ny generation svenska pudelrockare när deras debutalbum släpptes 2008. Sitt pub- lika genombrott fick de året därpå i Melodifestivalen med ”1 000 miles”.

Sedan tidiga klara artister till årets festival är bland andra Mötley Crüe, Soundgarden, Twisted Sister, The Darkness, Lynyrd Skynyrd och Motörhead. (KB)

Mikael Hallqvist
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons