Annons
Nyheter

Zlatan säljer villan i Malmö

Zlatan Ibrahimovic och sambon Helena Seger säljer villan i Malmö, som köptes för 30 miljoner kronor 2007. "Vi har bestämt oss för att fortsätta bo utomlands även efter karriären" säger den svenske Milanstjärnan.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2012
Foto: 

"Huset var verkligen bäst. Det var finast i Malmö, men det är klart, det fanns ett problem. Det bodde några i det och de tänkte inte sälja, och hur gör man då? Det var frågan. Vi beslöt att inte ge oss. Kanske rent av ge dem ett offer they couldn't refuse", skrev Zlatan i sin självbiografi.

Men nu säljer alltså den svenske megastjärnan drömhuset, och Zlatan kommer aldrig återvända till allsvenskan och Malmö FF. I stället ska han bosätta sig utomlands.

Annons

MFF:s sportchef Per Ågren är inte förvånad.

– Det har vi väl förstått sedan tidigare, säger han till Fotbollskanalen.se.

– Självklart har man hoppats på både honom och många andra gamla Malmöspelare, men han har ju tidigare signalerat att han nog inte avslutar sin karriär i Sverige. Men visst har visst hopp funnits, säger Per Ågren.

Victoria Egler på Zlatans svenska varumärkesbyrå The perfect brands berättar att orsaken bakom försäljningen är att paret har tillbringat så lite tid i villan.

Huset i stadsdelen Ribersborg kostade 30 miljoner kronor när "Ibra" och Helena Seger köpte det 2007. Därefter har det renoverats för mycket stora summor. Frågan är vad den kan kosta i dag.

– Det är en helt omöjlig fråga att svara på, säger Mathias Blomberg, kontorschef på mäklarfirman Skeppsholmen Sotheby's international realty i Malmö.

TT: Kan priset påverkas av att det är Zlatans hus?

– Kanske, kanske inte. Det är så svårt det här, när kända personer har gått in och köpt fastigheter. Det är väl ingen som egentligen vet vad priset var för fastigheten. Det snackas så enormt mycket.

– Närliggande fastigheter har väl gått för kring 19 miljoner. Om det skulle påverka priset att det är just Zlatan som har ägt det här, det vågar jag faktiskt inte svara på. Ibland ja och ibland nej.

Malmö stads turistdirektör Johan Hermansson säger till TT att staden är stolt över Zlatan och dennes förbindelse till Malmö.

Annons

Hans hus vid Ribersborg i Malmö har lockat många till ett besök, men har naturligtvis inte varit ett officiellt turistmål.

– Jag har svårt att säga något om vilken betydelse det kan ha att han nu säljer det, säger Johan Hermansso

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons