Annons
Nyheter

Ytterligare en dödsskjutning

Ytterligare en man har skjutits till döds i Malmö.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2012

Tisdagskvällens dödsskjutning är den åttonde i Malmö sedan i maj i fjol och den tredje i år.

Polisen larmades klockan 18.49 av vittnen som hört flera skott avlossas vid Fosievägen i Malmö.

Annons

– Den första patrullen som kom till platsen påträffade en skjuten man i en bil, säger Calle Persson, informatör vid polisen i Skåne, till TT.

Mannen fördes i ambulans till Skånes universitetssjukhuset i Malmö. Sjukhuset bekräftade för TT att mannen dödförklarats kort efter ankomsten.

Beslag gjorda

Polisen vill inte offentliggöra några detaljer om den skjutnes identitet, som exempelvis ålder.

TT: Är han känd av er för tidigare brottslighet?

– Det vill vi inte heller kommentera, säger Persson.

Särskilt utbildade vapenhundar skickades att söka efter vapen i det avspärrade området. På frågan om några vapen hittats svarar Persson:

– Det vill jag inte gå in på, men jag kan säga att vi säkrat vissa spår på platsen, beslag är också gjorda och fler beslag är att vänta.

Polisen tror att mannen sköts där han hittades:

– Förmodligen är brottsplatsen där, eller i närheten, utifrån var vittnena har hört skottlossningen.

Annons

Polisen gör också teknisk undersökning, förhör vittnen, knackar dörr, bedriver inre spaning och jobbar bland annat med fordons- och personkontroller.

Mobiliserad polis

Polisen har mobiliserats mot det skenande våldet i staden. De så kallade GOB-grupperna finns sedan några veckor i Malmö. GOB står för grov organiserad brottslighet och består av åtta aktionsgrupper från hela landet med specialinriktning mot riktigt farliga, samhällshotande brott. De har tidigare bland annat satts in mot gängbrottslighet i Södertälje.

Totalt består GOB-grupperna av cirka 200 poliser med olika arbetsuppgifter och tyngdpunkten lagd i de tre största städerna. De stöttas av flera regionala underrättelsecentrum. I Malmö finns nu "rätt betydande styrkor" av GOB-poliser, uppger poliser på riksnivå.

Taner Caliskan
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons