Annons
Nyheter

Värsta olyckorna sker på fina vägar

Torra och fina vägar, som nu i påsk, ökar risken att köra för fort. "Många tror att de värsta olyckorna sker i dåligt väder men de allvarligaste inträffar på rätt bra vägar", säger Trafikverkets Lennart Helsing.
Nyheter • Publicerad 17 april 2014

Storhelger som påsk och midsommar brukar ses som årets mest trafiktäta, med dyster olycksstatistik. Men faktum är att de svenska vägarna trafikeras av fler fordon en vanlig vardag.

– Skillnaden är att det inte är någon normal pendlingstrafik utan alla ska åt samma håll, samtidigt. Då uppstår den här extrema trafiktätheten, säger Trafikverkets Lennart Helsing.

Annons

På påsken brukar det vara som värst på vägarna ut från storstäderna och vidare norrut och inåt landet, mot turistorter och hembygdsområden.

Väderprognoserna har visat toppväder till helgen. Men på torra och fina vägar ökar risken för att köra för fort.

– Många tror att de värsta olyckorna sker i riktigt dåligt väder, och då sker också fler olyckor, men de allvarligaste inträffar nu under våren och sommaren, och ofta på rätt bra vägar, säger Lennart Helsing.

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons