Annons
Nyheter

Varnar för oseriöst sms-låneföretag

För första gången har ett sms-låneföretag hamnat på Finansinspektionens varningslista, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2012
Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Det är Femhundring.nu som inte lever upp till kraven. De saknar den registrering som utlåningsverksamheten kräver och enligt Finansinspektionen har de ansvariga inte gått att få kontakt med sedan februari. Företaget har även polisanmälts.

– Alla tecken tyder på att det är en oseriös verksamhet, säger Johan Terfelt på Finansinspektionen till Ekot.

Annons

Into Finans AB köpte Femhundring.nu i maj och det är anledningen till att företaget inte finns registrerat hos Finansinspektionen, uppger Klas Tisell, ombud för Into Finans, för TT.

"Det har således inte varit möjligt för bolaget att ansöka om registrering förrän nu. Ansökan till Finansinspektionen för registrering ligger för övrigt klar och måste bara undertecknas av behörig firmatecknare" skriver Klas Tisell i ett mejl.

Into Finans säger också att man inte kan ansvara för vad som hänt tidigare, men försäkrar att verksamheten är seriös och följer Finansinspektionens och Datainspektionens riktlinjer.

"Finansinspektionen har inte några belägg för att verksamheten är oseriös, det omnämns inte heller i den varning som är utfärdad" skriver Klas Tisell.

Louise Löfgren
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons