Nyheter

Två drunknade i biljakt

Två personer drunknade när deras bil gick ner i vattnet i Enköpingstrakten. De jagades av polis för att ha smitit från en bensinnota, och körde igenom bommarna till den öppningsbara bron, som stod öppen för båttrafik.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2013

- Bilen är uppe på land nu, säger räddningscentralens stabsbefäl i Uppsala, Charles Ågren, till TT vid halv sjutiden på morgonen. - Det sitter två omkomna personer fastklämda i den.

Bärgningen skedde strax före klockan sex. Nu är frågan om de omkomna ska klippas loss på plats eller bilen bärgas till annan plats och de ska tas ut där.

Ågren räknar med att trafiken kan släppas fram över bron före klockan sju.

Polisen jagade en misstänkt smitare från en bensinmack när olyckan inträffade.

Polisen fick larm om smitningen från bensinnotan från en mack i Uppsala strax före midnatt och 24 minuter senare fick en polispatrull syn på en misstänkt bil nära Litslena utanför Enköping.

Patrullen tog upp jakten på bilen som enligt polisens hemsida kördes i hög hastighet.

Bilen körde genom Enköping på riksväg 55 i riktning mot Strängnäs. Vid Hjulstabron, som enligt aftonbladet.se stod öppen för båttrafik, ska bilföraren ha struntat i avspärrningen och kört igenom den ner i vattnet.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.