Annons
Nyheter

Tv-licensen kan ersättas av skatt

Tv-licensen kan snart vara ett minne blott. I stället ska den ersättas av en avgift via skattsedeln. Det är huvudförslaget från Public service-kommittén enligt vad branschtidningen Resumé erfar.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2012
Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

När regeringen lade fram direktiven till kommittén var just en modern och hållbar finansiering en mycket viktig punkt. Enligt Resumé ska kommitténs förslag om en public service-avgift via skattsedeln likna upplägget för begravningsavgiften. Därmed kommer alla tvingas att betala avgiften även de som inte tittar på tv eller lyssnar på radio.

Den 11 september ska kommitténs ordförande Martin Holmgren överlämna förslaget till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M). Sedan ska förslaget ut på remiss under hösten och därefter behandlas av riksdagen nästa år. I januari 2014 väntas de nya reglerna börja gälla.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons