Annons
Nyheter

Tre pirater fälls i hovrätten

Alla tre åtalade i Pirate Bay-målet fälls av hovrätten. De döms till fängelse.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010
Gottfrid Svartholm Varg och Peter Sunde, två av de åtalade i Pirate Bay-målet.
Gottfrid Svartholm Varg och Peter Sunde, två av de åtalade i Pirate Bay-målet.Foto: 
Foto: 

Fängelsestraffet sänks för alla tre men skadestånden höjs jämfört med tingsrättsdomen. Fredrik Neij döms till tio månaders fängelse, Peter Sunde till åtta månaders fängelse och Carl Lundström till fyra månaders fängelse.

Skadeståndsbeloppen höjs däremot kraftigt till 46 miljoner kronor.

Annons

Skiv- och filmbolagen hade yrkat på omkring 120 miljoner kronor.

I tingsrättens dom i april förra året fälldes Carl Lundström, Fredrik Neij, Peter Sunde och Gottfrid Svartholm Warg för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. De dömdes samtliga till ett års fängelse och till att betala ett skadestånd på 30 miljoner kronor. I hovrätten prövas inte Gottfrid Svartholm Warg eftersom han låg på sjukhus i Kambodja under rättegången. Han kommer att få en ny rättegång vid senare tillfälle.

Pirate Bay är internets största fildelningsplats för film, musik, spel och program. Materialet överförs med tekniken bittorrent.

Läs hovrättens dom.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons