Annons
Nyheter

Tre gripna för dödsskjutningen

Tre personer har förhörts efter det senaste mordet i Malmö.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2012

MALMÖ. Polisen grep och förhörde tre personer efter den senaste dödsskjutningen i Malmö i tisdags kväll, uppger Dagens Nyheter. Det är enligt polisen betydelsefulla tillslag när den börjat gå till botten med de många morden.

-Vi har tagit väldigt intressanta individer som vi har utredningar på, säger polismästaren i Malmö Ulf Sempert till DN.

Annons

I vår kamp mot den kriminella världen är det för oss viktiga personer.

Samtidigt visar ny statistik att skjutvapen var tre gånger vanligare i Malmö än i Stockholm vid anmälda mord och dråp och försök till mord och dråp 2011. Jämfört med Göteborg var detta dubbelt så vanligt i Malmö, enligt Brottsförebyggande rådet.

2011 användes skjutvapen i 13 fall per 100000 invånare i Malmö mot fyra i Stockholm och sex i Göteborg, skriver Svenska Dagbladet. I hela riket var det två per 100000 invånare.

Skjutningarna har även skrämt bort scouterna från Malmö. I helgen håller KFUM-scouterna sitt riksting. Det skulle vara i Kroksbäcksskolan i Malmö men nu flyttar tinget till KFUM-huset i Ystad i stället, skriver Skånska Dagbladet.

-Det fanns en allmän oro, en känsla att vi inte skulle vara där. Det kändes olustigt i området. Det finns en känsla av otrygghet, säger Lucas Lennartsson på KFUM-scouterna till Skånska Dagbladet.

Clifford Johansen
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons