Annons
Nyheter

Svensexa på polishus anmäls

En polisman ordnade en svensexa på inomhusskjutbanan i Halmstads polishus där den blivande brudgummen fick skjuta cirka 30 skott med polisens tjänstevapen. Händelsen anmäls nu till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.
Nyheter • Publicerad 29 april 2013

En polisman ordnade en svensexa på inomhusskjutbanan i Halmstads polishus där den blivande brudgummen fick skjuta ungefär 30 skott med polisens tjänstevapen. Nu anmäls händelsen till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

En av polismannens vänner skulle gifta sig och tio kamrater, som inte arbetar inom polisen, bjöds in i juni förra året, rapporterar P4 Halland.

Det är förbjudet för andra än polisanställda att använda polisens vapen eller att skjuta på skjutbanan. En åklagare har dock tidigare beslutat att inte inleda en förundersökning om tjänstefel.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons