Annons
Nyheter

Sturup följer utvecklingen

Terrorhotet är långt ifrån över säger terrorforskare efter Usama bin Ladins död. Nu väntar Sveriges flygplatser på direktiv om man ska höja säkerhetsläget ytterligare.
– Vi följer utvecklingen noga och väntar på besked från Transportstyrelsen, säger Lars Söfgren, säkerhetschef på Malmö Airport.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2011
Foto: 

Händelseutvecklingen i världen kan komma att påverka våra svenska flygplatser. På Malmö Airport är man beredd ifall det kommer nya direktiv.

– Det skulle mycket väl kunna ske. Transportstyrelsen har en dialog med övriga EU-länder och blir det ett beslut så kommer det troligen att gälla alla EU-länder, säger Lars Söfgren.

Annons

– Men vi har redan i dag en hög säkerhetsnivå på våra flygplatser och det ska mycket till för att vi ska höja den ytterligare, säger han.

Danska Kastrup har inte heller fått några nya direktiv om höjd säkerhetsnivå. Här är det polisen som tar beslut.

Martin Skogsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons