Annons
Nyheter

Stångad kvinna kräver varningsskylt för kor

Den 49-åriga kvinnan klev in i kohagen vid Knivsåsens naturreservat och blev stångad av en ko. Nu har hon polisanmält händelsen och kräver att det sätts upp varningsskyltar för kor vid hagen.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010

Tillsammans med en ett år yngre man var kvinnan på lördagsförmiddagen på vandring utmed Skåneleden. När de kom fram till en av hagarna i Knivsåsen vid Dalby och Torna Hällestad, klev de upp på en stege och in i hagen.

En kort stund senare stötte de ihop med en flock kor. En av korna ska då ha närmat sig kvinnan och stångat henne så att hon föll till marken.

Annons

– Efter det tog de båda sig ut ur hagen. Med sprucken över- och underläpp fördes kvinnan till sjukhuset. Hon hade även bröstsmärtor och ont i käken, säger kommissarie Stephan Söderholm.

I sin polisanmälan påtalar paret att det inte finns någon varningsskylt vid Knivsåsen som upplyser vandrare om att omkring 30-50 kor betar hagen.

– De kan kanske driva den här frågan civilrättsligt. Däremot tänker inte vi jobba med det eftersom det inte att finna något brottsligt bakom händelsen. Enligt min mening att se det innebär dessutom allemansrätten att var och en tar sitt ansvar i sådana här situationer, säger Stephan Söderholm.

Magnus Pier
Tommy Lindstedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons