Annons
Nyheter

SMHI tvekar in i det sista

Den ständiga frågan i dessa tider är hur midsommarvädret blir.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2013
Foto: Hasse Holmberg

Svaret är att det ser ut att bli soligt längs Norrlandskusten, men i stora delar av landet är det fortfarande väldigt osäkert.

– Om man vill undvika regn är Norrland väldigt bra på fredagen. Längs Norrlandskusten kommer det nog bli en solig och fin midsommarafton, säger Sandra Andersson, meteorolog vid SMHI.

Annons

Prognoserna för Götaland och Svealand ser sämre ut. Det väntas ett varierande väder och det finns risk för en del regnskurar.

– Man ska inte vara rädd för att det ska bli regn hela tiden. Ner över Götaland kommer det regnskurar, men bakom det och även framför det kommer det att vara lite varierande molnighet med goda chanser till sol.

Tidigare har Öland och Gotland sett ut att få fint väder.

– Nu ser det ut som att det kan bli växlande molnighet och även en del regn- och åskskurar där tyvärr, säger Sandra Andersson.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons