Annons
Nyheter

SD vill visa ny reklamfilm i TV 4

Sverigedemokraterna gör ett nytt försök att få en reklamfilm visad i TV 4.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2010

Enligt partisekreteraren kommer den att väcka lika stor uppmärksamhet som den tidigare stoppade filmen.

Sverigedemokraterna har köpt reklamtid i TV 4 för 1,2 miljoner kronor och jobbar nu med en ny film, säger partisekreteraren Erik Almqvist till nättidningen Resumé.

Annons

– Vi kommer att ha en film i kanalen den 6–17 september, säger han.

När TV 4 förra veckan stoppade en reklamfilm från partiet var TV 4-gruppens vd Jan Scherman mycket bestämd med att den filmen stred mot radio- och tv-lagens demokratiparagraf och mot Yttrandefrihetslagens förbud om hets mot folkgrupp.

Den filmen visar en slags kapplöpning mellan en pensionärsdam med rullator och en grupp burkaklädda kvinnor med barnvagn.

TV 4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt säger till Resumé att det stämmer att Sverigedemokraterna har kvar sin reklamtid i kanalen.

– Och det stämmer att de ska komma in med en ny film som vi sedan bedömer och tar ställning till om den ska visas eller ej, säger han.

Vem eller vilka som fått uppdraget att göra den nya filmen vill partiet inte berätta.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons