Annons
Nyheter

SAS vd Mats Jansson slutar

Flygbolaget SAS vd Mats Jansson slutar i höst. "Jag tycker att jag nu har gjort mitt i SAS", skriver han i ett pressmeddelande. Styrelsen har börjat sökandet efter ny vd.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2010
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

"Nästa år blir jag 60 och då går också mitt kontrakt ut. Jag tycker att jag nu har gjort mitt i SAS", skriver han i ett pressmeddelande.

Styrelsen har börjat sökandet efter ny vd.

Annons

SAS har under flera år brottats med stora ekonomiska problem. Gigantiska besparingsprogram har genomförts och nya miljarder har hämtats in från ägarna i flera omgångar.

– I höst har det gått fyra år och efter alla de kriser som varit i flygbranschen, och även i SAS, känner jag att vi nu går in i en ny fas med en ny stabilitet. Vi har ju sett nu de sista månaderna att hela flygbranschen håller på att nyktra till och likaså SAS. Många tecken tyder på det. Det är en av grunderna för att jag nu slutar som vd, säger Mats Jansson till TT.

Den senaste tidens förbättringar inom flygbranschen och ett kostnadsprogram som biter innebär en ny fas för SAS, enligt Jansson.

– Nu börjar vi ju växa också, vi ska införa ett nytt intercontinentalplan, införa nya rutter och öka frekvenserna. Per definition är vi alltså inne i ny fas. Då känner jag att det är riktigt att signalera till min ordförande att det är riktigt att någon annan tar vid. Jag har gjort mitt inom SAS.

Styrelseordförande Fritz Schur ska leda arbetet med att hitta en efterträdare.

"Mats har under fyra år slitit dag och natt med att föra SAS genom en svår tid. Han har gjort en storartad insats både kvantitativt och kvalitativt. Men jag har förstått under de senaste veckorna, att han övervägt om det var rätt för honom såväl som för bolaget att fortsätta som vd också in i den nästa fasen för SAS", skriver han i ett pressmeddelande.

Henrietta Johansson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons