Annons
Nyheter

Så surfade vi 2012

Filmklipp med bråkande SD-politiker, Zlatans mål mot England och upplösningen i det amerikanska presidentvalet. Det är händelserna som gav tydliga toppar i svenskarnas surfande under 2012, visar Telias Surfindex.
Nyheter • Publicerad 28 december 2012
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Den enskilt största surftoppen syns i mitten av november då Expressen publicerade filmen där högt uppsatta Sverigedemokrater (SD) uttalar sig rasistiskt och sexistiskt – en händelse som också på dagen sammanföll med Zlatan Ibrahimovics otroliga måluppvisning i landskampen mot England.

– När något är bildmässigt i kombination med att det berör många – då börjar det röra på sig. Och det här var en exceptionell dag, säger Lars Joelsson informationsansvarig på Telia, vars årliga Surfindex ger en bild av vad som fick Sverige att surfa flitigast under året.

Annons

Starten på rättegången mot Anders Behring Breivik i april genererade också ett tydligt avtryck i nättrafiken, liksom årets första stora snöoväder som drog in över södra Sverige i slutet av november. Även prinsessfödseln märktes.

2012 tycks ha varit året då många definitivt tog kommandot över tv-tittandet.

– Väldigt många gjorde sig fria från tv-tablån, säger Lars Joelsson.

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons