Annons
Nyheter

Så grillar du säkert i sommar

Med sommaren runt hörnet och varma kvällar som väntar, är det en sak som är säker: Svenskarna kommer snart att grilla i massor.
Många kommer också att brista i tillsynen av eld och glöd.
Nyheter • Publicerad 28 april 2014
Foto: 

Man vet ju hur det är. Köttet lyfts av grillen och man sätter sig till bords. Men i vilket skick lämnades egentligen grillen?

Cecilia Uneram, brandingenjör på Brandskyddsföreningen, har några enkla, men ack så viktiga, riktlinjer som varje person borde följa för att slippa tända eld på villafasaden eller gräsmattan.

Annons

- Helst ska man ju elda i riktiga grillar. Dem ska man placera så att de inte står för nära ett hus eller där det finns risk för att de blåser omkull, säger hon.

Är man ute i naturen är det alltid säkrast att leta upp en förgjord eldplats, eller, om en sådan inte finns, elda i närheten av vatten.

Har man inte vare sig riktig grill eller eldplats brukar det vara enkelt att komma över en engångsgrill. Men, det gäller att vara extra vaksam när man handskas med en sådan.

- Det är väldigt viktigt att man ställer den på obrännbart material, säger hon.

Och, kanske ännu viktigare: En engångsgrill brinner visserligen ut väldigt fort, men Cecilia Uneram betonar ändå flera gånger:

- Se till att den verkligen är släckt innan du stoppar den i en soptunna.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons