Annons
Nyheter

S-budget med sysselsättningsmål

Socialdemokraterna vill införa ett sysselsättningsmål i finanspolitiken, inrätta traineeplatser för unga och satsa på utbildningsvikariat, enligt partiets vårbudgetmotion.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2012

Socialdemokraterna föreslår i sin vårmotion att en särskild, statlig riskkapitalfond inrättas med särskilt fokus på investeringar i innovativa små- och medelstora industri- och tjänsteföretag. S föreslår också ett särskilt riskkapitalavdrag för att stärka de ekonomiska incitamenten för investeringar i externt tillväxtkapital i onoterade bolag.

Ett annat förslag är en utvidgad avdragsrätt för investeringar i forskning och utveckling.

Annons

Socialdemokraterna vill också införa ett sysselsättningsmål i finanspolitiken, inrätta traineeplatser för unga och satsa på utbildningsvikariat, enligt partiets vårbudgetmotion.

– Det behövs en betydligt mer aktiv arbetsmarknadspolitik än vad regeringen har föreslagit eller tänkt sig att föreslå – vi har ju inte sett så många förslag ännu, sade partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson på en pressträff.

I gårdagens förstamajtal avslöjade S-ledaren Stefan Löfven att han tänker tillsätta ett innovationspolitiskt råd om han blir statsminister 2014. Rådet ska bestå av ministrar, forskare, näringslivs- och fackföreträdare.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons