Nyheter

Reinfeldt överraskar med ny minister

När statsminister Fredrik Reinfeldt presenterar sin nya regering kommer Ulf Kristersson (M) att presenteras som ny socialförsäkringsminister efter sparkade Cristina Husmark Pehrsson, erfar flera medier.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Foto: 

Presentationen sker i samband med riksdagens öppnande klockan 14 i dag och inleder politikernas arbetsår för 2010/2011.

Ulf Kristersson har den senaste tiden varit socialborgarråd i Stockholm och Moderaternas talesperson för social- och familjepolitik.

Som TT kunde berätta i går väntas Husmark Pehrsson inte få fortsätta som statsråd en period till. Enligt uppgift till TT tog hon illa vid sig av att tvingas lämna regeringen, efter flera hårda år med att försvara regeringens nya sjukförsäkringsregler.

Men om den borgerliga alliansregeringens första tid efter det förra riksdagsvalet, 2006, präglades av en rivstart med omfattande reformer, så är det inte samma tempo som vänta nu. En rad förslag som alliansen tog med i sitt valmanifest kallades reformambitioner och skulle bara genomföras efter 2011 och endast om statsfinanserna tillät det.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.