Annons
Nyheter

Regn översvämmar sjukhus

Det kraftiga regnandet i Jönköping har orsakat stora översvämningar. Både akutmottagningen och flera operationssalar på länssjukhuset Ryhov i Jönköping har problem med vattenmassorna.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2013

Även kvinnokliniken är drabbade av läckor i taket, skriver Jönköpings-Posten.

De som blir sjuka uppmanas att söka sig till sjukhusen i Eksjö och Värnamo, skriver landstinget i ett pressmeddelande.

Annons

Sjukhuset kommer att kunna ta hand om de patienter som är där. På förmiddagen satte man stopp för nya patienter på intensivvårdsavdelningen, men det kunde senare hävas. Två operationssalar finns tillgängliga för akuta operationer, medan operationer som var planerade har ställts in.

– Precis i detta nu är varmvattnet säkrat, det har varit störningar i varmvattenförsörjningen som har hotat verksamheten, men nu är den tryggad. Likaså är elen tryggad, ett ställverk har varit hotat av vattnet. Det har varit risk för strömavbrott men det är också tryggat, däremot finns det problem med vattenläckage och IT-störningar. Men basfunktionerna är tryggade, säger Daniel Lilja, beredskapschef på landstinget, till Jönköpings-Posten.

– Det är väldigt stora problem på sjukhuset just nu. Det har forsat ner vatten från höjderna och svämmat över, delar av sjukhuset är avstängda. Det är stora regnmängder. Vi är ute på tio platser just nu och jobbar efter förmåga, vi har kallat in styrkor från flera håll, men prio ett är sjukhuset, säger Börje Andersson på räddningstjänsten till Jönköpings-Posten.

Inte bara sjukhuset är drabbat av översvämningarna, många butiker i ett köpcentrum har drabbats. Både Ikea och Biltema har stora problem, bland annat finns uppgifter om att vatten sprutar upp ur avloppen.

Vandrarhem och hotell i stan ska också vara översvämmade och mängder av elkunder har avbrott efter åsknedslagen. Nästan 400 av Eons kunder saknar el, skriver P 4 Jönköping.

Louise Löfgren
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons