Annons
Nyheter

Räkna med köer på vägarna i höst

Nya trafikstörningar och fler köer är att vänta på vägarna i höst. – På E 6 och E 22 blir det stor påverkan på trafiken, säger Annika Canaki, driftchef på Trafikverket i Skåne.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2010
Foto: 
Foto: Hussein El-Alawi
Foto: 
Foto: 

Igår startade andra etappen av beläggningsarbetet på E 6 mellan trafikplatserna Kropp och Fleninge norr om Helsingborg. Under arbetet, som ska vara klart 22 september, blir det bara ett körfält i vardera riktningen.

– Planen är att betongen på motorvägarna ska bytas mot asfalt överallt, säger Annika Canaki.

Annons

På E 22 mellan Gårdstånga och Hurva byggs vägen också om. Sedan fortsätter arbetet fram till Rolsberga.

– Bland annat ska vi göra en ny trafikplats där riksväg 23 ansluter till E 22 i Rolsberga. Där kommer det att bli stora störningar, säger projektledaren Jesper Haraldsson.

På E 6 mellan Trelleborg och Vellinge pågår motorvägsbygget sedan i höstas.

I höst ska sträckan Trelleborg–Maglarp få ny asfalt, samtidigt som arbetet med den nya motorvägen fortsätter för fullt.

– Trafiken kommer givetvis att påverkas, men vi försöker att göra det så smidigt som möjligt för trafikanterna, säger Ingela Olofsson Renström, biträdande chef för enheten Väg på Trafikverket i Skåne.

Inne i Malmö pågår och påbörjas en rad projekt under hösten, VA–arbeten, gator som får ny beläggning, nya busskörfält och cirkulationsplatser.

I Lund fortsätter arbetet på Tornavägen, byggandet av en ny rondell vid Nova, ombyggnad av gator kring Mobilia och färdigställande av gator på Gastelyckan.

– Målet är att allt ska vara klart innan december och julruschen, säger Håkan Lockby, gatuchef i Lund.

Även om många vägarbeten påverkar trafiken och skapar köer kunde det ha varit värre.

– Den långa vintern gjorde att vi överskred budgeten med runt 50 miljoner och en del beläggningsarbeten och underhåll har vi tvingats avstå ifrån, säger Annika Canaki, som hoppas att den kommande vintern blir mild – och utan snö.

INTERNAL INTERNAL
Lasse Holmström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons