Annons
Nyheter

Prinsessdop på Drottningholm i juni

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter Leonore kommer att döpas i Drottningholms slottskyrka den 8 juni, årsdagen av bröllopet. Hovets informationschef säger att det inte är uteslutet att dopet tv-sänds.
Nyheter • Publicerad 16 april 2014
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter Leonore kommer att döpas den 8 juni.
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills dotter Leonore kommer att döpas den 8 juni.Foto: Jonas EkstrËmer / TT

Kyrkan rymmer 160 gäster och är betydligt mindre än Slottskyrkan på Stockholms slott där Madeleine själv och hennes syskon döpts. Där döptes även prinsessan Estelle 2012.

Prinsessan Madeleine har själv valt kyrkan.

Annons

– Prinsessan är dessutom född och uppvuxen på Drottningholm, så när hon kommer hem så känns det naturligt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifte sig just den 8 juni 2013. Leonore föddes den 20 februari i år.

– Det är först och främst en underbar helg, där det är många familjehögtider som firas. Det är ettårsdagen efter deras bröllop och så är det nationaldagsfirande samma helg, så det passade väldigt bra för hela kungafamiljen, säger Thorgren.

Till Expressen säger hon att det inte är uteslutet att dopet tv-sänds.

Varken gästlista eller vilka som kommer att bli gudföräldrar är klart.

– Det är inte bestämt än vilka gäster som bjuds in, vi håller på att ta fram en gästlista och inbjudningar skickas ut efter påsk. Men det kommer inte bli ett lika stort dop som det var för prinsessan Estelle, säger Thorgren.

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons