Annons
Nyheter

Polisjakt: pådraget avblåst

En stor polisinsats pågår i trakten av Smålandsstenar efter skottlossningen i trakten i går mot en polispatrull. Polisen i Jönköpings län och Hallandspolisen assisteras av nationella insatsstyrkan i operationen.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2010
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Insatsen har koppling till händelsen tidigt på tisdagsmorgonen, då en polispatrull besköts med automatvapen från en bil i trakten av Hyltebruk i Halland, en bit söder om Smålandsstenar. Bilen som skotten avlossades ifrån hittades senare utbränd i trakten.

Polisen har fått mängder av tips efter skottlossningen mot en polisbil natten till tisdagen och flera tipsare har uppgett att en namngiven person med möjlig koppling till skottlossningen kan finnas i fastigheten där polisinsatsen ska göras.

Annons

Polisen vet inte hur många personer som befinner sig i fastigheten. Kommissarie Göran Larsson bedömer det inte som osannolikt att de är flera.

– De har visat sin farlighet och därför har vi begärt hjälp av den nationella insatsstyrkan, säger han.

Ambulans och helikopter finns på plats men strax före halv ett hade fortfarande inget tillslag gjorts.

Polisinsatsen planeras mot en fastighet som ligger relativt isolerad söder om Smålandsstenar, uppger kommissarie Göran Larsson för TT.

Polisen har fått mängder av tips efter skottlossningen mot en polisbil natten till tisdagen och flera tipsare har uppgett att en namngiven person med möjlig koppling till skottlossningen kan finnas i fastigheten där insatsen ska göras.

Polisen vet inte hur många personer som befinner sig i fastigheten. Göran Larsson bedömer det inte som osannolikt att de är flera.

På plats finns poliser både från Jönköpingspolisen och Hallandspolisen, dessutom nationella insatsstyrkan.

– De har visat sin farlighet och därför har vi begärt hjälp av den nationella insatsstyrkan, säger han.

Strax före halv ett hade fortfarande inget tillslag gjorts mot fastigheten söder om Smålandsstenar. Ambulans och helikopter finns på plats, liksom ett större polisuppbåd. Insatsen kan dröja, men fastigheten där en eller flera misstänkta kan befinna sig är "under kontroll", uppger polisens presstalesman, kommissarie Göran Larsson.

– Vi håller på att kontrollera de uppgifter vi har.

Annons

Risken för att allmänheten skulle komma till skada i samband med den planerade insatsen bedömer han som mycket liten, eftersom fastigheten ligger isolerat.

Polisen har blåst av pådraget kring ett torp norr om Smålandsstenar. Enligt flera tipsare kunde en person som natten till tisdagen besköt en polispatrull i Halland befinna sig där, men efter flera timmars kontroll av tipsen kom polisen fram till att detta inte stämde.

– Byggnaden är tom, konstaterar presstalesman Göran Larsson.

Henrietta Johansson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons