Annons
Nyheter

Personliga fordonsskyltar på modet

Allt fler ansöker om personlig registreringsskylt. Men många får nej.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2010

En personlig skylt kan vara ett enkelt sätt att dra uppmärksamhet till sig själv eller till sitt företag, men för somliga blir det tvärstopp hos Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen ser en stadig ökning i ansökningar om personliga fordonsskyltar. Vad det beror på är svårt att besvara eftersom valet av skylt inte behöver motiveras, men Mikael Andersson på Transportstyrelsen tror att det finns en vilja att synas.

Annons

– För en del handlar det om att man vill sticka ut i trafiken. För andra, främst företag, handlar det om att man vill att företagsnamnet syns som reklam.

Men inte alla ansökningar släpps igenom. I början på juni fick Jan Widiksson från Halmstad avslag då han ville registrera skylten "SS".

– Har du hört så töntigt, jag köpte en bil som heter Bentley Supersports och jag tyckte att det var käckt med SS som i Supersports. Om de sedan associerar det till tyska SS, vilket de väl gör, så har det inte med det här att göra.

Jan Widiksson säger att han tycker att kopplingen till Nazityskland är långsökt.

– Du kan hälsa dem att det är en vit Bentley, ingen svart. Och inte går jag i stövlar och uniform heller.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons