Annons
Nyheter

Oväder vållade trafikproblem i Skåne

Både flyg och tåg påverkades av snöovädret som drog in över södra Sverige i dag. SMHI utfärdade en så kallad klass 2-varning för södra Skåne, vilket "kan innebära fara för allmänheten".
Nyheter • Publicerad 9 december 2012
Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Cirka två decimeter snö föll sammantaget under dagen. Skånetrafiken tvingades helt ställa in vissa tåg.

Myndigheterna i Skåne höll förberedande möten under söndagen.

Annons

– Vi har samlat polis, räddningstjänst och sjukvård. Alla har extra resurser att kalla in om det behövs, säger Ann-Nina Finne kommunikationschef på länsstyrelsen i Skåne.

I samband med snöovädret rapporterades också ett strömavbrott i Ystad som varade några timmar. Strömmen återkom på eftermiddagen, och ovädret beräknades avta under natten.

Två flygplan på väg till Malmö Airport från Arlanda fick landa i Ängelholm i stället.

– Vi håller flygplatsen öppen, men piloterna fattar beslut om var landningen ska ske. I det här fallet gjorde blåsten i kombination med snön att man valde att landa i Ängelholm i stället, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia.

Flygpassagerarna fick sedan bussas från Ängelholm till Malmö. Även på Kastrup väntades förseningar i flygtrafiken, och på Frankfurts flygplats ställdes flera flygningar till Stockholm in.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons