Annons
Nyheter

Öl är också nyttigt

Öl kan vara nyttigt, hävdar forskare i USA.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2011
Foto: 

Öl innehåller kisel och vissa sorter av drycken är mycket kiselrika. Därför kan drycken stärka skelettet, visar en studie i Kalifornien, som bekräftar att öl kan motverka benskörhet. Samma slutsats har andra forskare tidigare dragit.

Det glada budskapet bärs fram i magasinet newscientist.com, uppger Aftonbladet.

Annons

Hur får man då mest hälsoeffekt av det öl man tvingar i sig? Genom att välja ljus ale, som är tillverkad av korn och humle, och är det kiselrikaste ölet. Om det är benskörhet man oroar sig för bör man undvika alkoholsvagt öl och de mörka sorterna stout och porter. Veteöl, Weißbier på tyska, kan man också glömma.

New Scientist har också läst en rapport om att kött som är marinerat i öl eller möjligen rött vin ger mindre cancerrisk än om det grillats eller stekts på vanligt sätt. I rättvisans namn ska sägas att även en marinad av olivolja, citronsaft och vitlök ocks gör stor nytta.

Mikael Anjou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons