Annons
Nyheter

Odell hoppar av som gruppledare för KD

Mats Odell (KD) lämnar uppdraget som gruppledare för Kristdemokraterna i riksdagen, uppger partiet i ett pressmeddelande. Han fortsätter som ledamot och ordförande i riksdagens näringsutskott.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2012
Mats Odell.
Mats Odell.Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

"Jag tror att det bästa för gruppen nu är att få en omstart med en ny gruppledare. Det ger bästa förutsättningar för att vi ska kunna ägna oss åt politiska sakfrågor och profilera kristdemokratisk politik", skriver Mats Odell i en kommentar.

Odell utmanade partiledaren Göran Hägglund om partiledarskapet vid KD:s extra riksting i januari. Han fick då ungefär en tredjedel av rösterna. En av de riksdagsledamöter som stödde Odells kandidatur var Tuve Skånberg.

Annons

– Mats Odell har gjort ett utomordentligt arbete som gruppledare och jag är säker på att han kommer att göra ett minst lika bra arbete som vår ende ledamot i näringsutskottet, säger Skånberg.

– Personligen hade jag gärna sett att han stannat kvar som gruppledare.

Vem som blir ny gruppledare ska diskuteras vid riksdagsgruppens möte på tisdag. Förste vice ordförande i riksdagsgruppen är Emma Henriksson.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons