Annons
Nyheter
Nyttigaste grönsakerna är korade
Spenat och andra gröna blad toppar listan över de nyttigaste grönsakerna, enligt en ny analys från Livsmedelsverket. Föga förvånande är kanske också att de följs av gröna bönor och broccoli.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2013
– Nej, det bekräftar gamla uppgifter, säger nutritionisten Veronica Öhrvik, som däremot kallar kantarellen för en bubblare.
Den hamnar nämligen precis utanför 10-i-topp-listan över de undersökta grönsakerna, rotfrukterna och svamparna.
Annons
– Kantareller innehåller 2–3 gånger så mycket D-vitamin som lax per 100 gram, säger hon.
Topplistan har korats utifrån innehållet av fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Längst ner på listan finns inlagda rödbetor.
– Det är tråkigt att hänga ut någon. Alla grönsaker är ju nyttiga. Men att variera är viktigare än att bara äta de nyttigaste, säger Veronica Öhrvik.
Louise Löfgren
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons