Annons
Nyheter

Nytt vapen mot nätmobbare

Ett mobbningsförebyggande centrum för tonåringar, föräldrar och lärare finns i Facebook från och med i dag. Där kan de som brukar den sociala nätverkstjänsten hitta verktyg, tips och information för att motverka mobbning.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014

Ett mobbningsförebyggande centrum för tonåringar, föräldrar och lärare finns i Facebook från och med torsdagen. Där kan de som brukar den sociala nätverkstjänsten hitta verktyg, tips och information för att motverka mobbning.

Användare som anmäler innehåll via tjänstens rapporteringssystem länkas vidare till centrumet. Därifrån ges ytterligare råd om hur man kan gå vidare efter att ha upplevt något kränkande för en själv eller någon annan. Upplägget är gjort i samarbete med det amerikanska universitetet Yales centrum för emotionell intelligens.

"Vi hoppas att genom att tillhandahålla den här informationen när människor verkligen är i behov av den, det vill säga när de anmäler innehåll via rapporteringssystemet, kan vi ge dem det stöd de behöver i dessa konflikter", säger Thomas Myrup Kristensen, företagets policychef i Norden, i ett pressmeddelande.

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons