Annons
Nyheter

Nya pågatågen här

Ett drygt halvår försenade är de nu på plats. På måndag kommer de första nio av sammanlagt 49 nya Pågatåg att trafikera Skåne.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2010

Det blir en mjukstart med tre avgångar varje vardag mellan Helsingborg, Malmö, Höör och Lund. Från den första september utökas avgångarna och utbildningen av lokförare och tågvärdar. På sikt kommer de nya tågen att synas i hela Skåne. De resterande tågen levereras i etapper fram till 2012.

Förseningen har berott på att Skånetrafiken inte har varit nöjd med de tekniska lösningarna. Först nu har man godkänt dem för trafik.

Annons

– Just nu är vi glada att vi kan börja använda de 49 tågen och vi ska köra dem så klokt vi bara kan, säger Magnus Hedin, vd på Skånetrafiken.

Det är oklart om de gamla Pågatågen nu kommer att fasas ut helt.

– Det pågår diskussioner om hur vi ska hantera detta. Fortsätter resandet att öka i samma takt som nu kommer vi successivt att behöva ytterligare tåg.

Magnus Hedin är nöjd med att tågen är på plats just nu.

– Nu är vi tillbaka i en tidsplan som ska säkra att de nya tågen är i trafik när Citytunneln öppnar, vilket kommer att innebära betydligt mer trafik i Skåne.

Karolina Alfredsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons