Annons
Nyheter

Misstänkt lasersikte vid Malmöskott

Ett vapen med lasersikte kan ha använts när ett gatukök på tisdagskvällen besköts i Malmö.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2010

Innan det small såg expediten i gatuköket en röd prick.

Bakdörren till gatuköket på Köpenhamnsvägen i Malmö stod öppen. Skytten avlossade skottet in genom den öppna dörren.

Annons

Till skillnad mot när bussar och taxi de senaste dagarna beskjutits i Malmö handlar det den här gången inte om något luftvapen. Polisen har återfunnit fragment av en kula i gatuköket och ser inget samband med skotten mot bussar.

Att mannen i gatuköket såg en röd prick kan tyda på att vapnet som användes var utrustat med lasersikte. Polisen har inga spår efter skytten.

– Vi kartlägger om det möjligen kan finnas någon hotbild mot mannen i gatuköket, säger Malmöpolisens informatör Göran Billberg.

Förutom mannen som arbetade i gatuköket fanns ytterligare en person där inne. Ingen av dem kom till skada, men en ruta krossades i byggnaden.

Polisen vill ha hjälp med vittnesuppgifter av allmänheten.

– Någon borde ha sett något, säger Göran Billberg. Det hände vid 21–22-tiden på kvällen då många människor är i rörelse.

Polisen rubricerar skjutandet som försök till mord eller dråp.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons