Annons
Nyheter

Misshandel och fylleri under juldagsnatten

Juldagsnatten firades lite väl blött på många håll. Polisen i Skåne omhändertog totalt 44 personer för fylleri, i Blekinge var siffran 28, i Kalmar län 46 och i Gävleborgs län 45.
Många fall av misshandel anmäldes också.
Nyheter • Publicerad 26 december 2011

Polisen i Norrbottens län tog omhand 29 berusade personer under juldagskvällen och fram till annandagens morgon. Till detta kommer 20 fall av misshandel, varav två grova.

I Skåne anmäldes 23 fall av misshandel under natten.

Annons

Ordningsmakten i Katrineholm hjälp av stormen Dagmar som mörklade staden och krogarna valde att stänga i förtid.

I Malmö var två poliser vid två-tiden i natt nära att bli påkörda vid Stortorget av en bil de tänkte stoppa på grund av vårdslös körning. På Hamngatan gjorde två andra poliser ett försök att stoppa bilen men även de fick kasta sig undan för att inte bli påkörda. Polisen avlossade två skott men bilen fortsatte, upp mot motorvägen E 65 men i fel körriktning.

Där kunde polisen få stopp på färden. Samtliga sju personer i den eftersökta bilen greps. Brottsmisstankarna gäller bland annat mordförsök.

Tre personer fick i natt plockas upp ur kanalen vid Skeppsbron i Malmö.

– Vi fick larm om att en kvinna plaskade runt i hamnen och att ytterligare en kvinna hade hoppat i för att rädda henne. När vi kom dit var det tre personer som låg i vattnet och de fiskades upp och kördes till sjukhus, berättar Marie Persson, länsvakthavande vid polisen i Skåne.

45 personer har under natten fått sova ruset av sig i arrester runt om i Skåne.

– Det är mer än dubbelt så många som en vanlig helg men inte värre än förra juldagen, summerar Marie Persson.

Även i Västra Götaland var polisen fullt upptagen med att stävja bråk och ta hand om stökiga julfirare.

Närmare 600 ingripanden gjordes och bara mellan klockan 22 på juldagens kväll och 8 på annandagens morgon omhändertogs 117 personer i länet.

– Juldagen har sedan fem, sex år tillbaka blivit den nya festardagen, fullt jämförbar med en stökig lördag, säger presstalesman Thomas Fuxborg.

Polisen på Gotland rapporterar om många överförfriskade som ställt till med allehanda ofog. Rapporten på hemsidan avslutas lakoniskt: "Kanske icke den fridfulla jul man skulle kunna önska och frågan är om tomten ändå kommer till alla hem nästa jul...".

Ossian Sandin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons