Annons
Nyheter

Margareta fick gå på regeringsmiddag

Margareta Winberg gick på regeringsmiddag tillsammans med gamla ministrar och diplomater, alla inbjudna av miljöministern. Med "fel" Winberg fick inbjudan. Hon välkomnades ändå till bords och lät sig väl smaka.
Nyheter • Publicerad 25 april 2012
Margareta Winberg, den som inte fick någon middagsinbjudan.
Margareta Winberg, den som inte fick någon middagsinbjudan.Foto: ERIK MâRTENSSON / SCANPIX

Bland övriga middagsgäster var före detta ministrar, diplomater och höga tjänstemän som arbetat med miljö- och klimatfrågor och som ministern ville tacka för insatserna.

Margareta Winberg klädde sig fin och anlände till Rosenbad. Där väntade man på den tidigare socialdemokratiska ministern. Men gästen som kom till kalaset var en pensionär från Sundbyberg utanför Stockholm.

Annons

Lena Ek fann sig, frågade om fru Winberg var hungrig och välkomnade henne till bords. Ek tyckte missen var "vansinnigt rolig", säger hennes pressekreterare i Dagens Nyheter.

– Alla var väldigt trevliga och intressanta människor, bland annat han Hans Blix (före detta generalsekreterare i atomenergiorganet IAEA och folkpartistisk utrikesminister), säger Winberg.

Så hon lämnade trött men belåten Rosenbad efter en trerätters måltid.

– Jag unnar min namne en fin middag. Hon hade aldrig varit på en regeringsmiddag. Det har jag, kommenterar ex-ministern Margareta Winberg som fått en ursäkt av Lena Ek.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons