Annons
Nyheter

Många kommuner startar nattis

Kommuner med barnomsorg kvällar, nätter eller helger blir rekordmånga i år. Under 2012 erbjuder nämligen drygt 30 nya kommuner "nattis", visar TT:s kartläggning. Totalt har över 160 kommuner denna form av service.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2012
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

I flertalet kommuner har det hittills varit svårt för udda tider-arbetande föräldrar att få barnomsorg tidiga morgnar, kvällar, nätter eller helger. Inte ens hälften av landets 290 kommuner har erbjudit detta. Men i år tillkommer alltså drygt 30 nya kommuner. Därmed kommer för första gången en majoritet, drygt 160 kommuner, att ha denna service, visar de svar TT fått i sin enkät.

– Min bedömning är att det är en tidsfråga innan alla kommuner erbjuder omsorg på obekväm arbetstid, säger Per-Arne Andersson, avdelningschef vid Sveriges Kommuners och Landsting.

Annons

De nya nattiskommunerna finna utspridda från Burlöv till Kiruna.

Bland de kommuner som inte kommit igång med ob-barnomsorg uppger bland andra Sunne och Västervik att det är planerat till nästa år.

I TT:s enkät är det fortfarande en lång rad kommuner, främst mindre, som svarar att nattis inte efterfrågas.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons