Annons
Nyheter

Löfven: Regeringen tror inte på unga

Stefan Löfven tänker inte nöja sig med goda opinionssiffror. Jag vilar inte förrän vi har en S-regering, sade partiledaren i dag på partikongress i Helsingborg. Han kritiserade regeringen för ungdomsarbetslösheten.
Nyheter • Publicerad 14 april 2012
Foto: 

När han något försenad av snöoväder i Stockholm anlände till Sundspärlan i Helsingborg på lördagseftermiddagen möttes han av stående ovationer.

Talet handlade mycket om jobb. Jobb och åter jobb.

Annons

– Efter sex år börjar den borgerliga ihopklistrade fasaden att spricka. Vi är på väg tillbaka och inte framåt, som vi vill, sade Stefan Löfven.

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är hög och S-ledaren slog fast att regeringen inte tror på ungdomen.

– Om man ställer upp alla ungdomar utan jobb skulle kön räcka härifrån Helsingborg till Möllevångstorget i Malmö.

En ny jobbpolitik handlar enligt Stefan Löfven om ordnade statsfinanser, en näringspolitik värd namnet och en arbetsmarknads- och utbildningspolitik som gör att de unga kan ta de jobb som finns.

– En femtedel av företagen får tacka nej till order i dag eftersom de inte har den arbetskraft som behövs, sade han.

Socialdemokraterna vill ha ökade satsningar på infrastrukturen.

– Håller inte infrastrukturen klarar inte industrin sina transporter. Vi inte bara bygger landet. Vi binder ihop det på rätt sätt också, lovade Löfven.

Ett mantra under talet var den fulla sysselsättningen. Det är Socialdemokraternas stora mål – att alla som vill ska ha ett jobb att gå till.

Den nye S-ledaren vill också att Sverige tar mera plats på den internationella arenan. Exempel på där Sverige skulle kunna göra mer är Vitryssland och Syrien.

– Europas siste diktator måste bort. Syriens regim har förlorat all legitimitet.

Annons

Stefan Löfven har bara varit partiledare i cirka tre månader, men konstaterar redan att jobbet är betydligt hårdare än det som metallordförande.

– Men å andra sidan får jag nu träffa en massa intressanta människor.

Att Löfven varit sparsam med medieframträdanden under sin första tid som partiledare är ett medvetet val.

– Jag har ännu inte svar på alla frågor.

Rebecka Sjöberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons