Annons
Nyheter

Löfven bland årets sommarpratare

"Sommar" har blivit programmet där några av årets mest omtalade personer får komma till tals. I år pratar bland annat Stefan Löfven, fotbollsstjärnan John Guidetti, systrarna i First Aid Kit och Spotifys vd Daniel Ek. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 14 juni 2012
En av årets sommarpratare, Stefan Löfven.
En av årets sommarpratare, Stefan Löfven.Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Årets "Sommar"-säsong inleds på midsommardagen den 23 juni med nyligen pensionerade utförsåkaren Anja Pärson och avslutas den 19 augusti med skådespelaren Henrik Dorsin.

Däremellan pratar tv-profiler som David Hellenius, Karin Falck och Jan Scherman, författare som Daniel Sjölin, Jenny Jägerfeld och Sara Bergmark Elfgren - ena halvan av duon bakom succéboken "Cirkeln".

Annons

Löfven pratar

Idrottsprofiler som John Guidetti, Marta och Jonas Jerebko har valts ut, liksom nye partiledaren (S) Stefan Löfven och nygifte landsbygdsministern (C) Eskil Erlandsson från politikens värld.

Artisteliten representeras av systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit, gitarrhjälten Yngwie Malmsteen och Ebbot Lundberg från snart nedlagda Soundtrack of Our Lives.

Näringslivet bidrar med Spotifys vd Daniel Ek och tidigare Wallenbergdirektören Claes Dahlbäck

Norrmän

Från Norge kommer författaren Jo Nesbö, hotellmagnaten Petter Stordalen och Eskil Pedersen, ledare för norska Socialdemokraternas ungdomsförbund (AUF), som överlevde attacken på Utöya.

Årets sommarpratare presenterades med pompa och ståt i en direktsändning från Radiohusets park i Stockholm på torsdagen. Att få göra ett sommarprogram har blivit ett hedersuppdrag som är eftertraktat och Sveriges Radio, med projektledaren Bibi Rödöö i spetsen, har målsättningen att spegla vår samtid och även få med så många svensktalande med utländsk bakgrund som möjligt.

I linje med det medverkar Trita Parsi, uppvuxen i Sverige och numera uppmärksammad Iran-expert i Washington, och Afghanistans it-minister Amirzai Sangin, som i många år levde som flykting i Sverige.

"Sommar" sänds varje dag 13.00 i P 1.

Sanna Wahanta
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons