Annons
Nyheter

Lik hittade i havet

Två avlidna män i 40-45-årsåldern har hittats i havet utanför Simrishamn. Den ena kroppen hittades på lördagskvällen, den andra på söndagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 17 april 2011

Det var på lördagskvällen som några privatpersoner ombord på en segelbåt skymtade någonting i vattnet som såg ut som en livlös kropp och larmade SOS. Sjöräddningen hittade ganska snart en kropp. Klockan fem på söndagsmorgonen hittades ytterligare en kropp.

Enligt uppgifter som sjöräddningen fått från en anhörig till en av de hittade, som alltså är identifierad, saknas en trollingbåt i området. Samma anhörig uppgav att det kan ha funnits en tredje man ombord.

Annons

Tre båtar från sjöräddningssällskapen i Kivik, Yngsjö och Ystad samt en av försvarets båtar, HMS Jägaren, deltog i sökandet. Dessutom använde man sig av två helikoptrar, varav den ena kallades in från Danmark och den andra var sjöräddningens egen. Sökandet fortgick under hela natten men utan resultat. Man har varken hittat en eventuell tredje person eller båten.

– Lite konstigt är det att vi inte hittat någonting från båten. Inte ens lite bråte. Ofta hittar man någonting, säger Anders Larsson, biträdande räddningsledare vid sjöräddningen.

Vid sjutiden i morse avbröt sjöräddningen sökandet.

– Vi ser ingen chans till att hitta någon vid liv längre, säger Anders Larsson.

Väderförhållandena under natten och gårdagen var lugna. Men tjock dimma låg i går över vattnet, möjligtvis kan det ha någonting med saken att göra.

– Det var lugna och bra omständigheter. Dessutom är det i området ingen skärgård utan helt öppet vatten. Det finns många frågetecken kring det inträffade, säger Anders Larsson.

Den fortsatta utredningen tas över av polisen.

– I nuläget har vi ingen misstanke om brott. Kropparna ska undersökas av rättsmedicin för att komma fram till dödsorsaken, säger Magnus Swall, inre befäl hos polisen i Ystad.

TT
Martin Brusewitz och Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons