Nyheter

Lasermannen-polis utreder Malmöskotten

Trots ett nytt attentat under torsdagskvällen har polisen i Malmö ännu inte någon misstänkt för skotten. Nu får Malmöpolisen hjälp av kriminalinspektör Eiler Augustsson, som anses ha spelat en avgörande roll när lasermannen John Ausonius greps, skriver Dagens Nyheter.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010
Foto: 

Trots ett nytt attentat i går kväll har polisen ännu inte någon misstänkt för skotten. Nu får Malmöpolisen hjälp av kriminalinspektör Eiler Augustsson, som anses ha spelat en avgörande roll när Ausonius greps, skriver Dagens Nyheter.

Polisen är klar med den tekniska undersökningen i den lägenhet i Malmö där två kvinnor blev skjutna i går kväll.

– Det har gjorts tekniska fynd på platsen, säger Jesper Ingvert, yttre befäl på polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

Enligt polisen finns det även vittnen som kan ha sett gärningsmannen.

– Vi har vittnen som vi hållit förhör med. Ett av de här vittnena har sett en man som har lämnat platsen springande, säger Jesper Ingvert.

Kan de uppge någon form av signalement?

– Inte vad jag vet. Nu har man försökt höra dem under kvällen här, det är möjligt att man har fått något ytterligare, men det är inget som har framkommit till oss.

Vet ni något mer om vapnet som användes?

– Jag vet inte vad teknikerna hittade i går. Under förmiddagen ska vi nog kunna säga om det är samma vapen som använts tidigare.

Hur mycket folk har ni ute nu på natten?

– Nu har vi normalresurs ute i Malmö. Vi trappade ner från ett par extra till ordinarie vid två-halv tre i natt.

Hur resonerade ni då?

– Det var lugnt ute, så det kändes att vi hade tillräckliga resurser för småtimmarna.

Hur tänker ni inför helgen?

– Man kommer dra igång en stab här på morgonen som ska titta på vår insats på lite längre perspektiv. Det får vi återkomma till, säger Peter Martinsson.

Oroväckande, tycker nyblivne integrationsminister Erik Ullenhag (FP) om skottlossningarna i Malmö. I en debattartikel i Expressen i dag skriver minister också att "alla har ett ansvar att försvara ett öppet samhälle där alla, oavsett bakgrund, tryggt kan vistas på gator och torg".

Erik Ullenhag besöker Malmö i dag för att informera sig om stämningen i staden efter skottdåden.

Nerike Allehanda-1
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.