Annons
Nyheter
– Det kom helt utan förvarning, säger Per Orsander, butikschef på Onoff i Trelleborg.
I butiken kom hemelektronikkedjans konkurs som en chock.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2011
Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Det var på måndagskvällen som beskedet om företagets konkursbegäran kom. Hård konkurrens och dålig lönsamhet ska vara anledningarna. Totalt är det 67 butiker som drabbas och 900 anställda kommer att varslas snarast, enligt Svenska dagbladet.

– Onoff ägs av två privatpersoner som inte längre har den finansiella styrkan att driva bolaget vidare i den här enormt hårda marknadssituationen, säger Onoffs styrelseordförande och delägare Sten Schröder till TT.

Annons

I butiken i Trelleborg arbetar sammanlagt nio personer.

– Det är helt och hållet en chock för oss. Klockan 14.45 i går [måndags] hade man ett telefonmöte med alla butikschefer, men innan dess har vi inte fått några som helst indikationer, säger Per Orsander.

Efter att ha informerat all personal säljer han kylskåp som vanligt på tisdagen. Fast precis som på resten av sortimentet gäller 25 procents rabatt och dessutom måste han förklara de förändrade villkoren. Bland annat kan företaget inte längre lösa in varor som köpts på öppet köp och företagets egna garantier gäller inte för köp vare sig före eller efter konkursansökan.

– Faktiskt så har vi haft en kampanj med 25 procent redan torsdag till söndag, men förklaringen vi fick då var att företaget ligger på tjocka lager och det hade inte varit så konstigt, säger Per Orsander.

Per Orsander hoppas på att någon vill fortsätta bedriva en likande verksamhet i lokalerna.

– Drömscenariot vore att någon vill driva franchise här och helst behålla både namn och personal. Än är det inte över, säger han.

Konkursförvaltaren, advokat Lars Eric Gustafsson på Hamilton Advokatbyrå skriver enligt TT i ett pressmeddelande att det redan finns "flera anmälda köpare till hela eller delar av kedjan".

Louise Cronholm
Trelleborgs allehanda
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons