Annons
Nyheter

Kollektivtrafik viktigare än vägar

Svenskarna tycker att den lokala kollektivtrafiken är viktigast att prioritera när det gäller satsningar på kommunikationer. Det visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av TV 4. Undersökningen visar att 44 procent hellre ser satsningar inom kollektivtrafiken framför snabbtåg och nya motorvägar.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2010

En majoritet är dock nöjd med hur den lokala trafiken flyter på i dag – sex av tio är nöjda eller mycket nöjda.

Det är fler som vill prioritera vägbyggen av de som bor på landsbygden medan det i storstäder som Stockholm och Göteborg är en högre andel som vill prioritera den lokala trafiken. Minst intresserad av den lokala kollektivtrafiken är man i Norrbotten.

Novus har ställt frågorna "Vad är viktigast att prioritera när det gäller satsningar på kommunikationer i din region?" och "Hur nöjd eller missnöjd är du med hur kollektivtrafiken fungerar där du bor?". 1 000 personer medverkade i undersökningen.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons