Nyheter

Klagomål på mobila bredband

Nästan var fjärde som använder mobilt bredband har klagat till leverantören. Det visar siffror från Svensk Kvalitetsindex (SKI).
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2010
Foto: 

SKI har undersökt hur nöjda konsumenterna är med olika tjänster inom bredband, mobiltelefoni, fast telefon, digital-tv och mobila bredband.

Mest nöjda mobilkunder har Halebop och Telia. Minst nöjda är de som ringer med Telenor.

Inom fast telefoni ligger Telia också i topp, tätt följt av Tele2.

Att få många klagomål är vanligt för företag inom telefoni- och databranschen. Och det är kunder som surfar med mobila bredband som både är mest missnöjda och klagar mest.

Dessutom upplever kunder inom alla områden att de inte får hjälp när de har problem.

"Branschen får även i år ett kraftigt underbetyg vad gäller klagomål. Närmare 20 procent upplever att klagomålet inte blivit löst eller avklarat, trots att flertalet kontakter med leverantören gjorts", skriver SKI.

SKI konstaterar att det lönar sig för leverantörerna att satsa ordentligt på att ta hand om de som klagar, eftersom en icke-klagande kund är betydligt nöjdare än den som har problem.

"Operatörerna har mycket att vinna på att effektivisera hanteringen av klagomål", skriver SKI.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.