Annons
Nyheter

Julresor börjar bokas upp

Det är hög tid att boka sin inrikesbiljett för jul och nyår. Biljetterna dagarna före jul börjar ta slut, speciellt på vissa sträckor. Övre Norrland, Jämtland, Sundsvall och Malmö är resmål där platserna försvinner fort.
Nyheter • Publicerad 25 november 2010

– Vi tror att det blir ett mer kompakt resande under julen i år. Den 22:a och 23:e och annandag jul blir stora resdagar. Vi kommer jobba på att sätta in extrabussar vid behov, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på bussföretaget Swebus.

Hos SJ är det lite tidigare tryck än förra året på tågen till Malmö och på tågen till övre Norrland. Mellan Stockholm och Östersund den 23 december är till exempel 96 procent av platserna redan bokade.

Annons

– Bokningarna med SJ:s tåg inför julhelgen sätter nu fart. På de populäraste sträckorna börjar det bli hög tid att boka om man vill vara garanterad en plats på tåget. Övre Norrland, Jämtland, Sundsvall och Malmö är traditionellt de resmål som bokas först inför julhelgen. Det ser likadant ut i år, säger Ulf Wallin, biträdande presschef på SJ.

Skidföretaget Skistar märker av en minskning av bokningarna på grund av den korta jul- och nyårshelgen. De tror dock på ett högre tryck senare under säsongen.

– Kalendern är emot oss över jul och nyår. Det är mer gynnsamt för oss när människor inte behöver ta lika många semesterdagar, säger Mattias Lindström, försäljnings- och marknadschef på Skistar.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons