Nyheter

Ingen påskstrejk i handeln

Det blir ingen handelsstrejk i påsk. Handels har gått med på att skjuta på varslet från 1 april till 8 april. -Vårt primära skäl för att varsla var att få fart på förhandlingarna, säger ordföranden Lars-Anders Häggström.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2010

Det blir ingen strejk i handeln i påsk. Medlarna har bett LO-facket Handels att skjuta på varslet från 1 april till 8 april och facket har sagt ja till förslaget.

– Vi har gått med på medlarnas hemställan om att skjuta på varslet i en vecka, säger Handels ordförande Lars-Anders Häggström till TT.

– Nu förhandlar vi för fullt i konstruktiv anda. Vårt primära skäl för att varsla var att få fart på förhandlingarna. Nu gör medlarna bedömningen att förhandlingarna är så komplicerade att man behöver mer tid. Därför har vi sagt ja till att skjuta på varslet, säger Häggström.

Martin Strandberg
Trelleborgs allehanda.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.