Annons
Nyheter

Hopp om värme till valborg

Mest uppehåll och inte alltför kallt. Valborgsvädret ser ut att bli rätt hyggligt – men en varm tröja rekommenderas ändå för den som vill fira dagen lång.
Nyheter • Publicerad 25 april 2012
Valborg.
Valborg.Foto: 

På måndag är det dags att hälsa våren välkommen och lagom till slutet av april finns det också hopp om mer stabilt väder.

– Men om man hade tänkt vistas ute ända från morgonen och in på kvällen kan det vara bra att ha med sig någon lite extra tjock tröja, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Annons

Redan på fredag finns det chans till temperaturer på 15–16 grader i de östra delarna av Småland och upp emot Gästrikland.

– Vi har lite mildare luft som börjar leta sig in över stora delar av landet.

Det blir dock en del skurar och över Norrland är luften sval.

Fram emot helgen ökar solchanserna och temperaturen kan krypa upp över det normala. Men Svealand, Skåne och Blekinge får vara beredda på regn.

På valborgsmässoafton blir det mest uppehåll, men Värmland och västra Götaland kan få regn. Den som längtar efter värme får styra firandet till östra Götaland och Svealand där det kan bli 15 grader. Norrland får sol – men lägre temperaturer.

Vid eventuellt eldande gäller det att vara uppmärksam.

– Nu när vi kommer ha en lite torrare period finns det risk att det torkar upp och att brandrisken ökar när vi kommer in mot slutet av helgen och valborg, säger Alexandra Ohlsson.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons